Vaccinatie en chip

Uw dier, onze zorg

   

Vaccinatie en chip

Vaccinaties
De belangrijkste paardenenting is Influenza in combinatie met Tetanus. Dit is een injectie gevolgd door een tweede 4-12 weken later, de basisenting. De vervolgenting wordt een half jaar later gegeven (minimaal binnen het jaar!) voor een optimale bescherming. Dit wordt nauwkeurig in het paspoort bijgehouden om aan de verplichtingen te voldoen om aan wedstrijden te kunnen deelnemen.

Rhinopneumonie, een andere ziekte waartegen gevaccineerd wordt, is een virusziekte van de voorste luchtwegen die tevens abortus kan veroorzaken. Daarom is het van belang deze vaccinatie te geven aan drachtige paarden en pony’s, vooral als er meerdere dieren zijn.

Verder kan er tegen huidschimmels gevaccineerd worden, een hardnekkige huidinfectie die kale plekken geeft en erg besmettelijk is, ook voor de eigenaar!

We enten ook tegen droes, een bacteriële infectie van de lymfeklieren bij vooral jonge paarden en pony’s.

Nieuw is de enting tegen West Nijl virus. Dat is een virusziekte die voorkomt in Zuidelijk Europa en op de loer ligt, maar nog niet voorgekomen is in ons land. Het virus wordt overgedragen door muggenbeten. Paarden zijn eindgastheer en besmetten elkaar niet. Ze lopen een reële kans aan deze infectie te sterven. Zie voor mer info bijvoorbeeld http://www.levendehave.nl/kennisbank/paarden/west-nijl-virus

Chippen 
Als u uw paard over de weg wilt vervoeren (en dat komt dus bijna altijd voor!!) dan moet u een paspoort bij en een chip in uw paard hebben. Dit is een wettelijke verplichting. We kunnen dit voor u verzorgen. We brengen een chip in de nek in net onder de manen. Dit is te vergelijken met een injectie. We verzorgen de aanvraag van een paspoort als u er nog geen hebt, anders wordt het nummer in het bestaande paspoort gezet. Deze aanvraag kost enige weken dus u doet er verstandig aan dit ruim op tijd te doen zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Algemene voorwaarden