Senior

Uw dier, onze zorg

   

Maand van de senior

Geachte heer/ mevrouw,
De maand december staat bij ons in het teken van de senior.
Bij deze nodigen wij u dan ook uit om met uw huisdier bij ons op de kliniek langs te komen voor een seniorcheck.


​​ “Oud betekent niet versleten”
Inmiddels heeft uw huisdier de seniorenleeftijd bereikt. Langzamerhand kan het zijn dat uw huisdier steeds meer ‘ouderdomskwaaltjes’ krijgt en organen minder goed gaan functioneren.
Dieren kunnen niet praten en zullen de pijn niet uiten. Tegen de tijd dat dieren verschijnselen gaan vertonen, kan het zijn dat de ziekte al vergevorderd is.
Om aandoeningen te stabiliseren, verhelpen of voorkómen bieden wij een seniorcheck aan. Dit is een check waarmee we in een vroeg stadium aandoeningen kunnen opsporen en behandelen zodat uw huisdier een gezonde oude dag heeft.
         

Hoe gaat het in zijn werk?
 

  • U maakt een afspraak bij één van onze praktijken en geeft duidelijk aan dat u een afspraak maakt voor de seniorcheck.
  • Als de afspraak gemaakt is, krijgt u een ‘Senior Care’ vragenlijst toegestuurd. Wij verzoeken u deze lijst zo compleet mogelijk in te vullen en terug te mailen of mee te nemen naar de afspraak.
  • Voor de afspraak vangt u ochtendurine op van uw hond of kat.
    Voor de hond en kat hebben we handige opvangsetjes te koop.
  • Uw huisdier moet voor de afspraak nuchter zijn. Dit wil zeggen dat uw hond of kat ongeveer 12 uur niet gegeten mag hebben, water drinken mag wel.
  • Als u op de afspraak komt, zal er eerst door de dierenarts bloed worden afgenomen. Vervolgens zal de paraveterinair met u de lijst doornemen. In de tussentijd worden urine en bloed onderzocht.
  • Bij het bloedonderzoek kijken we naar het functioneren van nieren, lever, totaal eiwit en checken we de bloedsuikerspiegel. Ook de SDMA wordt gecontroleerd, dit is een vroegtijdige indicator voor nierfalen, al voor dat de andere nierwaardes stijgen.
  • De dierenarts zal dan uw huisdier nakijken en de uitslagen met u bespreken.
  • Indien nodig kan uw hond of kat ook meteen gevaccineerd worden.

Wij bieden de seniorcheck aan voor €97,- (inclusief urine- en bloedonderzoek)
 

Algemene voorwaarden