Vaccineren en chippen

Uw dier, onze zorg

   

Vaccineren en chippen

Honden moeten jaarlijks gevaccineerd worden. Tijdens deze vaccinatie wordt een uitgebreid klinisch onderzoek uitgevoerd.

 
Pups krijgen aanvankelijk antilichamen via de moedermelk waarmee zij weerstand opbouwen. Echter, op gegeven moment verdwijnt deze afweer (maternale immuniteit) en moeten zij zelf antilichamen gaan aanmaken.
Om hierbij ondersteuning te bieden worden honden gevaccineerd.
 
Pups krijgen hun eerste vaccinatie op 6 weken leeftijd, deze vaccinatie wordt meestal uitgevoerd bij de fokker. Op 9 weken leeftijd volgt de tweede vaccinatie tegen de ziektes Parvo en Weil. Op 12 weken leeftijd krijgt de pup de zogenaamde ‘cocktail’ enting. Dit omvat de ziektes Parvo, Weil, Hondenziekte en Leverziekte.
De eerstvolgende ‘cocktail’ vaccinatie vindt plaats op een jaar leeftijd.
 
De vaccinatie tegen Parvo, Hondenziekte en Leverziekte geeft 3 jaar bescherming en hoeft daarom ook niet herhaald te worden. Tegen de ziekte van Weil moet wel jaarlijks gevaccineerd worden om voldoende beschermd te blijven.
 
Volwassen honden die nog nooit gevaccineerd zijn of al langere tijd niet gevaccineerd zijn, krijgen net zoals pups na een week of 3 een herhalingsvaccinatie. Op deze manier ontstaat een goede basis bescherming.
 
Vanaf 12 weken leeftijd mag de hond ook gevaccineerd worden tegen Rabiës, dit is vooral van belang als de hond meegaat naar het buitenland.
Mocht de hond naar een pension heen moeten, naar cursus gaan, of veel contact hebben met andere honden, dan is het aan te raden ook te vaccineren tegen de besmettelijke hondenhoest. Deze enting kan jaarlijks herhaald worden.
 
Het is wettelijk verplicht een pup te laten chippen voordat deze 7 weken oud is en de chip moet voor 8 weken leeftijd geregistreerd zijn. Mocht de hond zoek raken en gevonden worden, dan kan de chip met een speciale chipreader uitgelezen worden. Doordat de chip op uw naam geregistreerd staat, kan de rechtmatige eigenaar, u dus, weer herenigd worden met zijn hond.
 


 

Algemene voorwaarden